Staj başarı notu nasıl hesaplanmakta ve ne zaman öğrenci bilgi sistemine girilmektedir?
Cevap: Uygulama stajı en erken 4. yarıyılı izleyen tatil döneminde, büro stajı ise 6. yarıyılı izleyen tatil döneminde yapılır. Öğrencinin 8. yarıyıla geldiğinde staj yükümlülüğünü (60 iş günü) tamamlamış, staj raporlarının Bölüm Staj Komisyonu tarafından değerlendirilmiş ve “Başarılı” bulunmuş olması gerekir. Öğrenci, staj dersini (ÇEV400) 8. yarıyılda seçer. ÇEV400 dersini seçen öğrencilerin başarı notları, uygulama ve büro stajı staj başarı notlarının ağırlıklı ortalaması alınarak aşağıdaki formüle göre hesaplanır. Hesaplama sonucu, en yakın tam sayıya yuvarlanır. Onda birler basamağında “5” rakamı olan ve “5” rakamının sağında başka bir rakam olmayan ondalık sayılar en yakın bir üst tam sayıya yuvarlanır. Örneğin; hesaplama sonucu 91,5 bulunan staj başarı notu 92 olarak kayıtlara geçirilir.
SBN: Staj Başarı Notu
İG: İş Günü
n: yapılan staj sayısı
Örnek hesaplamalar;
30 iş günü uygulama stajı ve 30 iş günü büro stajı yapan bir öğrencinin uygulama ve büro stajı staj başarı notları sırasıyla 90 ve 96 ise, öğrencinin ÇEV400 için başarı notu sisteme 93 ((90*30+96*30)/(30+30)) olarak girilir.
15’er iş günlük iki uygulama stajı ve 30 iş günlük bir büro stajı yapan bir öğrencinin 1. uygulama stajı staj başarı notu 86, 2. uygulama stajı staj başarı notu 90 ve büro stajı staj başarı notu 96 ise, öğrencinin ÇEV400 için başarı notu sisteme 92 ((86*15+90*15+95*30)/(15+15+30)) olarak girilir.
ÇEV400 dersini seçen fakat eksik staj günü olan ya da değerlendirilmemiş staj raporu bulunan öğrencinin harf notu öğrenci bilgi sistemine “FF” olarak girilir. Öğrencinin staj başarı notu, staj yükümlülüğünü tamamladığında ve staj raporları değerlendirildiğinde (staj raporları başarılı bulunduğunda), sisteme geriye dönük olarak girilmek üzere Öğrenci İşleri’ne gönderilir. Öğrenci İşleri, öğrencinin ÇEV400 için almış olduğu FF harf notunu yeni harf notu ile değiştirir.
Stajım güz döneminde derslerin başladığı güne sarkarsa bu sorun oluşturur mu?
Cevap: Derslerin başladığı tarihten itibaren (derslerin başladığı gün dahil) staj yapamazsınız. Bu hem güz hem de bahar dönemleri için geçerlidir. Dönem içinde derse devam zorunluluğunuz olduğu için dönem içinde staj yaptığınız günler puantaj formuna işlenemez, işlense dahi zorunlu staj süresine dahil edilmez. Bu günlerde staj yapmamış sayılırsınız.
Staj yaptığım yer sigorta yapılan gün sayımın eksik olduğunu belirtti, ne yapmalıyım?
Cevap: Sigorta girişleri, puantaj formları ve benzeri tüm teknik konular için Fakülte Mali İşler Birimine danışınız. İletişim için tıklayınız.
Puantajları kime/nereye ve nasıl teslim etmeliyim?
Cevap: Puantajlar Fakülte Mali İşler Birimine teslim edilmelidir. Nasıl teslim edileceği Mühendislik Fakültesi web sayfasında ilan edilmektedir. Sayfa için tıklayınız.
Puantaj formunu nereden temin edebilirim?
Cevap: Puantaj formunu Mühendislik Fakültesi web sayfasından edinebilirsiniz. Sayfa için tıklayınız.
Turnitin sayfasında e-posta/isim eşleşmesinde sorun yaşandığına dair uyarı alıyorum ve sisteme giriş yapamıyorum, ne yapmalıyım?
Cevap: Turnitin sınıflarına öğrenciler ad ve soyadları büyük harfle eklenir. Örneğin; MURAT VAROL. Turnitin bazen adınızı veya soyadınızı veya her ikisini de (ilk harfleri hariç) küçük harfle kaydeder. Örneğin; Murat VAROL veya Murat Varol. Sisteme girişte sorun yaşıyorsanız, soyadınızı büyük harflerle ya da küçük harflerle (ilk harfi büyük olacak şekilde) yazmayı deneyiniz. Bu da işe yaramazsa, Bölüm Staj Komisyonu ile iletişime geçiniz.
Turnitin sınıfına kayıt için bir başvuru yapmamız gerekiyor mu?
Cevap: Hayır. Turnitin sınıflarına öğrencilerin kayıtları Bölüm Staj Komisyonu tarafından ilgili döneme ait değerlendirme takvimde belirtilen güne kadar yapılır.
Turnitin kayıt olma işlemi için sınıf kayıt anahtarını gönderebilir misiniz?
Cevap: Turnitin sınıflarına öğrencilerin kayıtları Bölüm Staj Komisyonu tarafından ilgili döneme ait değerlendirme takvimde belirtilen güne kadar yapılır. Ayrıca bir kayıt anahtarına ihtiyacınız yoktur.
İş Yeri Değerlendirme Formunu bir yere gönderiyor muyuz, yoksa okul açılınca elden mi teslim ediyoruz?
Cevap: İş Yeri Değerlendirme Formu staj sonunda, kuruluşun en üst düzey yöneticisi tarafından doldurulur ve imzalanarak mühürlenir. Form, yetkili yönetici tarafından posta yoluyla Bölüm posta adresine iadeli taahhütlü olarak gönderilir ya da kapalı zarfta, zarf üzeri imzalı ve mühürlü olarak staj yapan öğrenciye verilir. Form size kapalı zarfta verildiyse eğer dönem açıldığında kapalı zarfı Bölüm Sekreterliğine teslim edebilir ya da ilgili döneme ait Staj Raporu Değerlendirme Takviminde belirtilen tarih aralığında tüm staj evraklarınızla birlikte Bölüm Staj Komisyonuna imza karşılığı verebilirsiniz.
Yaz okulu süresince Antalya’da olacağım. Bu süre içinde de staj yapabilir miyim?
Cevap: Yaz okulunda, hafta içi en az üç gün staj yerinde bulunmak şartıyla, staj yapabilirsiniz.
30 günlük stajımı Antalya dışındaki bir staj yerinde yapmak istiyorum fakat yaz okulu süresince Antalya’da olacağım. Bu durumda bir bütün halinde stajımı yapamıyorum. Stajımı yaz okulu öncesi ve sonrası diye ikiye bölebilir miyim?
Cevap: Stajınızı yaz okulundan önce 15 iş günü (en az) ve yaz okulundan sonra 15 iş günü (en az) olmak üzere ikiye bölebilirsiniz. Fakat yaz okulu öncesinde ve sonrasında aynı firmada staj yapamazsınız.
Son güncelleme : 1.06.2023 12:55:28