BÖLÜM KOMİSYONLARI, GÖREV VE SORUMLULUKLARI, KOMİSYON ÜYELERİ

  Görev Süresi Görev Başlangıç Tarihi Görev Bitiş Tarihi
Komisyonların 2 yıl 01/01/2024 11/12/2025
  1. Bölüm Başkanlığı’nın her yeni ataması ile birlikte üç yılda bir bölümde görev yapacak komisyonları, komisyonda görev alacak üye sayılarını ve komisyonların hangi koordinatörlük altında görev yapacağını belirler. Bölüm komisyonları 3 koordinatörlük altında yapılandırılır. Koordinatörlükler; Eğitim-Öğretim Koordinatörlüğü, Kalite, Araştırma ve Geliştirme Koordinatörlüğü, Altyapı İyileştirme, Bilişim ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü.
  2. Komisyonlar üyelikleri iş yükü ağırlığına göre dağıtılır.
  3. Komisyon üyelerinin bölüm komisyonlarına nasıl atanacağı “Bölüm Komisyonları Üyelerinin Belirlenmesi” prosedüründe belirtilmiştir.
  4. Komisyon, görevini komisyonun bağlı olduğu koordinatör ile Fakültenin diğer Bölümlerinin ilgili Komisyonları ile koordinasyon ve işbirliği içinde gerçekleştirir.
EĞİTİM – ÖĞRETİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Koordinatör: Prof. Dr. Aslı Seyhan ÇIĞGIN (Eğitim ve Öğretim’den sorumlu Bölüm Başkan Yardımcısı)
GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI:
Bölümümüzün eğitim-öğretimin nitelik ve niceliğinin 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun eğitim öğretimle ilgili maddelerine dayanılarak iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmaları koordine eder. İlgili Komisyonların düzenli çalışması ve koordinasyonundan sorumludur. Eğitim-Öğretim Koordinatörlüğü aşağıdaki komisyonlardan oluşmaktadır.
BİRİM İÇİ UYGULAMA KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; Çevre Mühendisliği Bölümünde, sırasıyla, 7. ve 8. yarıyıllarda okutulmakta olan Seminer/Seminar ve Bitirme Çalışması/Graduate Project derslerinin yarıyıl sonu değerlendirme sürecinin Birim İçi Uygulama Esasları’na göre düzenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktır. Komisyonun görevleri; her eğitim-öğretim döneminin son iki haftası içinde seminer/bitirme çalışması sunum gruplarının belirlenmesi, değerlendirme tablolarının oluşturulması ve duyuruların yapılması ile haziran ayında Lisans Bitirme Çalışması raporlarının elektronik ortamda toplanmasıdır.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Dr. Öğr. Üyesi Fatih YILMAZ (Komisyon Başkanı)
  2. Prof. Dr. Aslı Seyhan ÇIĞGIN
BURS KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; Üniversitemiz tarafından verilen beslenme yardımı, burs ve diğer destekler için öğrenci seçiminin yapılması, diğer kurum ve kuruluşlar tarafından lisans-lisansüstü düzeyde verilen burs ve desteklerin araştırılması, web sayfasında duyurulması ve koordinasyonun sağlanması, hangi birimlerde kısmi zamanlı olarak kaç öğrenci çalıştırılacağının belirlenmesi, kısmi zamanlı öğrencilerin puantaj çizelgelerinin süreleri dâhilinde düzenlenerek ilgili birimlere iletilmesini sağlamaktır.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Prof. Dr. Altınay PERENDECİ (Komisyon Başkanı)
  2. Doç. Dr. Gönül T. İÇEMER
DERS VE SINAV PROGRAMLARI KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; her eğitim-öğretim dönemi için bölümüzün lisans ve lisansüstü eğitim programları için ders programlarının hazırlamak, fakülte tarafından belirlenen tarihlere göre arasınav, final, bütünleme ve mazeret sınavlarını hazırlamak ve yürütülmesini koordine etmektir. Komisyonun başlıca görevleri; Nisan ayında müfredatların, dekanlıktan bilgi gelince sınav programlarının ve her eğitim-öğretim döneminden iki ay önce ders programlarının hazırlanması ve duyurulmasıdır.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Prof. Dr. Aslı Seyhan ÇIĞGIN (Komisyon Başkanı)
  2. Arş. Gör. Aslı Nur RIZVANOĞLU
DOKTORA YETERLİK KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; doktora yeterlik sınavının ilgili yönetmelik çerçevesinde düzenlemek ve yürütmektir. Komisyon, Akdeniz Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nde tanımlanan Doktora Yeterlik Komitesinin/Yeterlik Sınav Komitesinin görev ve sorumluluklarını yerine getirir. Komisyon beş asıl ve iki yedek üyeden oluşur. Bölüm Başkanı, Ana Bilim Dalı Başkanları, Çevre Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı ve Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı komisyonun doğal asıl üyeleridir. Komisyonun diğer iki asıl üyesi için anket uygulaması yapılır.

KOMİSYON ÜYELERİ (ASIL):
  1. Prof. Dr. Hasan MERDUN (Komisyon Başkanı)
  2. Prof. Dr. Ayşe MUHAMMETOĞLU
  3. Prof. Dr. Gökhan CİVELEKOĞLU
  4. Prof. Dr. Aslı Seyhan ÇIĞGIN
  5. Doç. Dr. Çiğdem MORAL
KOMİSYON ÜYELERİ (YEDEK):
  1. Doç. Dr. Güray DOĞAN
  2. Doç. Dr. Firdes YENİLMEZ
LİSANSÜSTÜ SEMİNERLERİ DÜZENLEME KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; lisansüstü seminerlerinin düzenli olarak yapılmasını koordine etmektir. Komisyonun görevi; her eğitim-öğretim döneminin son iki haftası içinde lisansüstü seminer verecek öğrencilerin belirlenmesi, seminer programının oluşturulması ve duyuruların yapılmasıdır.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Arş. Gör. Dr. Ahmet Mustafa TEPE (Komisyon Başkanı)
  2. Prof. Dr. Habib MUHAMMETOĞLU
MUAFİYET KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; Bölümümüze kayıt hakkı kazanan öğrencilerin daha önce, uzaktan eğitim programları hariç, Akdeniz Üniversitesi dâhil olmak üzere, herhangi bir Yükseköğretim Kurumundan alıp başarılı olduğu derslerin muafiyet ve yarıyıl/yıl intibak esaslarını belirlemektir. Bu komisyon aynı zamanda Fakülte içindeki diğer Bölümlerin ilgili Komisyonları arasında koordinasyonu ve iş birliğini gerçekleştirir. Komisyonun başlıca görevi; her yıl Temmuz-Ağustos aylarında dekanlıktan gelen muafiyet başvurularının değerlendirilmesidir.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Doç. Dr. Güray DOĞAN (Komisyon Başkanı)
  2. Doç. Dr. Ayça ERDEM ÜNŞAR
ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; Öğrenci ve Öğretim Elemanlarının Ulusal ve Uluslararası değişim programlarının (Erasmus, Farabi ve Mevlana) Bölüm içinde işleyişini sağlamak, giden-gelen öğrencilerin ders planlarını oluşturmak ve ikili anlaşma çalışmalarını yürütmektir. Komisyon başkanı aynı zamanda Öğrenci Değişim Programları Koordinatörüdür.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Prof. Dr. Altınay PERENDECİ (Komisyon Başkanı)
  2. Arş. Gör. Dr. Ahmet MUSTAFA TEPE
STAJ (BİRİM DIŞI UYGULAMA) KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; Bölüm öğrencilerinin eğitim ve öğretim süreleri boyunca teorik ve uygulamalı derslerde edindikleri bilgi ve becerilerini mesleki uygulama alanlarında projelendirme, uygulama ve yönetim çerçevesinde pratiğe dönüştürmek amacıyla yapmakla yükümlü oldukları ulusal veya uluslararası “Zorunlu Stajları” ile ilgili esasları düzenlemek ve uygulamaktır. Birim Dışı Uygulama dersini veren öğretim üyesi, Birim Dışı Uygulama dersinin doğal üyesidir.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Doç. Dr. Murat VAROL (Komisyon Başkanı)
  2. Arş. Gör. Aslı Nur RIZVANOĞLU
YAN DAL / İKİNCİ ANADAL / BÖLÜM EŞGÜDÜM KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; Üniversite bünyesinde yer alan diploma programları arasındaki Çift Anadal ve Yandal programlarının uygulanmasında uyulması gereken usul ve esasları düzenlemek ve programda alınması gereken dersler, kredi saatleri, kontenjanlar vb. ilgili konularda gereken çalışmaları yapmaktadır.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Doç. Dr. Gönül T. İÇEMER (Komisyon Başkanı)
  2. Arş. Gör. Aslı Nur RIZVANOĞLU
KALİTE, ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ Koordinatör: Doç. Dr. Firdes YENİLMEZ (Kalite ve Ar-Ge’den sorumlu Bölüm Başkan Yardımcısı)
GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI:
Bölümümüzün Ulusal ve Uluslararası ölçekte tanınırlığını ve kabul edilebilirliğini arttırmak amacıyla Akreditasyon süreçlerinin başlatılması, yürütülmesi ve izlenmesi, bölümde yürütülen projeler ve Ar-Ge faaliyetlerinin takibi ile ilgili süreçleri koordine eder. İlgili Komisyonların düzenli çalışması ve koordinasyonundan sorumludur. Aşağıdaki komisyonlardan oluşmaktadır.
BÖLÜM FAALİYET DEĞERLENDİRME, TANITIM FAALİYETLERİ VE KARİYER GÜNLERİ KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; Bölüm akademik faaliyetlerine (yılda yapılan yayın sayısı, yürütülen projeler, başvurusu yapılan projeler ve benzeri) ilişkin ölçme, değerlendirme ve öz değerlendirmeler kapsamında inceleme, anket ve benzeri yöntemler geliştirerek uygulamaktır. Komisyonun başlıca görevleri; Bölüme yeni bir personel atandığında ya da unvan değişikliği olduğunda dosyaya gerekli bilgilerin yazılması, her şubat ayında Bölümümüzde üretilen yayınlara ilişkin rapor hazırlanması, Haziran ayı başında Bölüm Tanıtım sunumu hazırlanması, Dekanlık tarafından talep edilmesi halinde kariyer günlerine katılım sağlanmasıdır.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Arş. Gör. Aslı Nur RIZVANOĞLU (Komisyon Başkanı)
  2. Doç. Dr. Güray DOĞAN
FAKÜLTE STRATEJİK PLAN HAZIRLIK KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; fakültemizin stratejisinin belirlenmesi ve kaynakların bu stratejiye göre ayarlaması amacıyla fakülte bünyesinde gerçekleştirilecek toplantılarda Bölümümüzün temsil etmek ve toplantı kararlarının bölümümüzde uygulanması için kıstasları belirlemek, performans takibini yapmaktır.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Prof. Dr. Hasan MERDUN (Komisyon Başkanı)
  2. Arş. Gör. Dr. Ahmet Mustafa TEPE
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ VE AKREDİTASYON KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; ilgili yönetmelik çerçevesinde bölümün kalitesini geliştirmeye yönelik tespitlerde bulunmak ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla ilgili dokümantasyon, raporlandırma ve diğer faaliyetlerini gerçekleştirmek ve Dekanlığa kalite çalışmaları hakkında bilgi vermektir. Komisyon, Dış Paydaş Danışma Kurulu ile yapılacak toplantıları organize eder. Bölümde rutin olarak yapılan işler için gerekli dokümanların (prosedürler, talimatlar gibi) hazırlanması da komisyonun görevleri arasındadır. Bu komisyonun başlıca görevleri; MÜDEK Başvuru işlerinin yürütülmesi, Ders Başarı Oranı ve Ders Öğrenme Çıktısı Başarı Oranı raporlarının toplanması, Dış Paydaş Danışma Kurulu Toplantılarının (Lisans ve Lisansüstü) gerçekleştirilmesidir.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Doç. Dr. Murat VAROL (Komisyon Başkanı)
  2. Prof. Dr. Hasan MERDUN
  3. Prof. Dr. Ayşe MUHAMMETOĞLU
  4. Prof. Dr. Gökhan CİVELEKOĞLU
  5. Dr. Öğr. Üyesi Fatih YILMAZ
MEZUNLARLA İLETİŞİM KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; üniversite içinde ya da dışında çalışmakta olan bölüm mezunlarıyla irtibat kurmak, mezunlar ile ilgili bilgileri toplamak, veri tabanı oluşturmak ve gerekli duyuruları mezunlara duyurmaktır. Mezun anketlerinin hazırlanması, mezun-öğrenci buluşmalarının düzenlenmesi de komisyonun görevleri arasındadır.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Arş. Gör. Aslı Nur RIZVANOĞLU (Komisyon Başkanı)
  2. Doç. Dr. Firdes YENİLMEZ
ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: : Bu komisyonun görevi; kalite süreci kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilerinin bölümümüz ile ilgili görüşlerini almak amacıyla toplantıların düzenlenmesi ve görüşler doğrultusunda bölüm bünyesinde yapılabilecek değişikliklerin planlanmasıdır. Bölümde verilen derslere ilişkin ders değerlendirme anketlerinin (Öğrenci Bilgi Sisteminde öğrenciler tarafından doldurulan değerlendirme formlarının) incelenmesi, raporlanması da komisyonun görevleri arasındadır. Bu komisyonun başlıca görevleri; OBS'den alınacak Öğretim Elemanı ve Ders Değerlendirme Anketi sonuçlarına göre rapor hazırlanması, her dönem 2 adet olacak şekilde öğrenci temsilcileri ile toplantı yapılarak toplantı tutanağının ilgili koordinatöre gönderilmesi, her Mayıs ayında mezun-öğrenci buluşmalarının gerçekleştirilmesi, mayıs ayında Mezuniyet Anketi (A201-01) Değerlendirme Raporu ve Danışman Öğretim Üyesi Değerlendirme Anketi (A201-02) Değerlendirme Raporunun Hazırlanması, Mayıs ve Ekim aylarında öğrenci toplantılarının düzenlenmesi ve tutanakların ilgili koordinatöre teslimi, Eylül ayının son haftası Akademik Danışman-Öğrenci Toplantılarının düzenlenmesidir.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Doç. Dr. Firdes YENİLMEZ (Komisyon Başkanı)
  2. Dr. Öğr. Üyesi Fatih YILMAZ
  3. Arş. Gör. Ahmet Mustafa TEPE
ALTYAPI İYİLEŞTİRME, BİLİŞİM VE SOSYAL İŞLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Koordinatör: Prof. Dr. Hasan MERDUN (Bölüm Başkanı)
GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI:
Bölümümüzün fiziki altyapı ihtiyaçlarının belirlenmesi ve iyileştirilmesi, bölüm web sayfasının güncel tutulması, bölüm içi sosyal ilişkiler ile ilgili süreçleri koordine eder. Aşağıdaki komisyonlardan oluşmaktadır.
AKADEMİK TEŞVİK İNCELEME KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği kapsamında bölüme başvuran akademik personelin yapmış olduğu bilimsel çalışmalara ait dokümanları program bazında incelemek, inceleme sonrası gerekli düzeltmeleri yapmak ve başvuru sonuçlarını ve ilgili dokümanları Dekanlık Makamına süresi içerisinde sevk etmektir.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Prof. Dr. Hasan MERDUN (Komisyon Başkanı)
  2. Doç. Dr. İ. Ethem KARADİREK
  3. Doç. Dr. Güray DOĞAN
ATIK YÖNETİMİ KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; atık oluşumunun önlenmesi, önlemenin mümkün olmaması durumunda atığın en aza indirilmesi, yeniden kullanıma öncelik verilmesi, kaynakların verimli kullanılması, atığın kaynağında ayrı toplanması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüşümü/geri kazanımının sağlanması için etkin atık yönetim sisteminin kurulmasını sağlamaktır. Tehlikeli atık çalışma sistemi, atıkların depolanmasından bertarafına kadar izlenecek yollar ile bu tür faaliyetlerin gözetim, denetim ve izlenmesi işlemlerini kapsayan faaliyetlerin yürütülmesi de komisyonun görevleri arasındadır.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Dr. Öğr. Üyesi Fatih YILMAZ (Komisyon Başkanı)
  2. Doç. Dr. Gönül T. İÇEMER
ENGELSİZ BİRİM ALTYAPI GELİŞTİRME KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; bölümümüzdeki engelli öğrencilerimizin öğrenimleri, kampüs ve yurt yaşamları sırasında engelleri nedeniyle karşılaşacakları zorlukları en aza indirmek ve engellerin ortadan kaldırılmasında ilgili çalışmalar yapmaktır.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Doç. Dr. İ. Ethem KARADİREK (Komisyon Başkanı)
  2. Doç. Dr. Ayça Erdem ÜNŞAR
LABORATUVAR KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; Laboratuvarların eğitim-öğretim, araştırma ve diğer amaçlarla kullanılma ilkelerini belirlemek, laboratuvarların eğitime hazır tutulmasını sağlamak, laboratuvar araç ve gereçlerinin günün şartlarına göre yenilenmesi ile ilgili rapor hazırlamak ve Bölümün altyapı envanterlerini oluşturarak laboratuvarlara ait eksik malzemelerin belirlenmesi ile ilgili rapor hazırlamaktır.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Doç. Dr. Ayça Erdem ÜNŞAR (Komisyon Başkanı)
  2. Doç. Dr. Çiğdem MORAL
SİVİL SAVUNMA, ACİL DURUM VE AFET KOORDİNASYON KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; bölümümüz bünyesinde bulunan alanlarda, karşılaşılabilecek olayların ve acil durumların meydana gelme olasılığını tahmin etmek, bu durumlarda yapılacakları belirlemek ve bunlardan kaynaklanabilecek muhtemel yaralanma ve hastalıkları, çevresel etkileri önlemek veya azaltmak için planlar ve yöntemler oluşturmak ve bunları sürdürmektir.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Doç. Dr. İ. Ethem KARADİREK (Komisyon Başkanı)
  2. Doç. Dr. Murat VAROL
SOSYAL İŞLER KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; Bölümümüz bünyesinde organize edilecek veya katkı sağlanacak tüm spor ve sosyal programlar ile ilgili çalışmalarının yürütülmesidir.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Doç. Dr. Çiğdem MORAL (Komisyon Başkanı)
  2. Doç. Dr. Firdes YENİLMEZ
WEB SAYFASI KOMİSYONU

GÖREV TANIMI VE SORUMLULUKLARI: Bu komisyonun görevi; bölümümüz web sayfalarını hazırlanmak ve güncellemek, bölümümüz tarafından düzenlenen etkinliklerin öğrencilere ve diğer ilgili kişilere duyurulmasını sağlamaktır.

KOMİSYON ÜYELERİ:
  1. Arş. Gör. Dr. Ahmet Mustafa TEPE (Komisyon Başkanı)
  2. Arş. Gör. Aslı Nur RIZVANOĞLU
Eklenme tarihi :29.12.2023 12:38:01
Son güncelleme : 20.02.2024 23:16:16