Birim İçi Uygulama (Lisans Bitirme Tezi/BSc Graduation Thesis)

Çevre Mühendisliği Bölümü "Lisans Bitirme Tezi/ BSc Graduation Thesis" Çalışmaları

Her bir grup yaptıkları çalışma için bir çalışma raporu hazırlar. Çalışma raporu, "Lisans Bitirme Tezi" ve "BSc Graduation Thesis" için hazırlanmış olan Yazım Şablonlarına göre bilgisayar ortamında Microsoft Word programı kullanılarak hazırlanır. Çalışma raporu, özel sayfalar (Dış Kapak Sayfası, İç Kapak Sayfası, İçindekiler, Simgeler ve Kısaltmalar, Tablolar Listesi, Şekiller Listesi) ve Ekler hariç 40 sayfayı geçmemelidir.
Çalışma raporunun değerlendirilmesinden alınacak not, jüri değerlendirmesinin %25’ini oluşturmaktadır. Bu nedenle, çalışma raporunun jüri üyeleri tarafından hakkıyla değerlendirilebilmesi için raporun basılı ciltsiz bir kopyasının jüri tarihinden en geç iki gün önce mesai saati bitimine kadar jüri üyelerine teslim edilmesi gerekmektedir. Danışman öğretim elemanının ve jüri üyesinin uygun bulması durumunda çalışma raporu pdf formatında e-posta ile jüri üyesine gönderilebilir. Raporun jüri üyelerine ulaşması öğrencilerin sorumluluğundadır. Raporunu zamanında jüri üyesine teslim etmeyen öğrenci, jüri üyesi değerlendirmesinde “Çalışma Raporu” kriterinden puan alamaz.

Çalışma raporunun sözlü sunumdan sonra düzeltilmiş nihai birer adet basılı ve ciltlenmiş kopyaları akademik takvimde açıklanan yarıyıl sonu sınav sonuçlarının öğrenci bilgi sistemine girilmesi gereken günden en geç bir gün önce danışman öğretim elemanına ve Bölüm Sekreterliğine teslim edilir. Çalışma raporunun tamamı pdf dokümanı olarak danışman öğretim elemanına e-posta ile gönderilir. Çalışma raporunun “Özet” sayfası ise pdf dokümanı olarak bölüm e-posta adresine (cevremuh@akdeniz.edu.tr) gönderilir. Çalışma raporunun teslim edilmesinden sonra öğrencinin yarıyıl sonu notu, danışmanlığını yaptığı jüri üyesi tarafından öğrenci bilgi sistemine girilir. Çalışma raporunu teslim etmeyen öğrencilerin yarıyıl sonu notları öğrenci bilgi sistemine girilmez.

Güz Yarıyılı Lisans Seminer Sunum Programını indirmek için tıklayınız.
Bahar Yarıyılı Lisans Bitirme Çalışması Sunum Programını indirmek için tıklayınız.
2022-2023 yılı Bitirme Çalışmaları konu başlıklarını indirmek için tıklayınız.
“Lisans Bitirme Tezi/BSc Graduation Thesis" değerlendirilmesi Akdeniz Üniversitesi “Lisans Eğitimi Yapan Programlar İçin Birim İçi/Dışı Uygulama Yönergesi” kapsamında belirtildiği gibi yapılmaktadır.
Seminer/Bitirme Çalışması dersleriyle ilgili daha detaylı bilgi için Birim İçi Uygulama Esasları’nı dikkatlice okuyunuz.
Lisans Bitirme Tezi Yazım Şablonu
BSc Graduation Project Thesis Template